De genomineerden

We blikken nog een keer terug op de 3 genomineerden van de verkiezing van 2021:

  • Emile van der Staak, eigenaar van restaurant De Nieuwe Winkel
  • Heino van Ophuizen en Natasja Vink, eigenaren van Micodo logistieke dienstverlener
  • Chantal Peters en Bart van der Tol, eigenaren van EKI, KIEN en de Papierfabriek

Al deze ondernemers werden met recht genomineerd voor de prestigieuze prijs van Nijmeegs Ondernemer van het Jaar. Allen hebben een aansprekende prestatie geleverd op het gebied van innovatie, (technologische) ontwikkeling, groei van werkgelegenheid of een combinatie daarvan. Daarnaast hebben zij blijk gegeven van hun maatschappelijke betrokkenheid.

Natasja Vink en Heino van Ophuizen, eigenaren van Micodo logistieke dienstverlener mochten zich uiteindelijk de winnaar noemen.

We stellen ze je graag nader aan je voor:

MICODO

Maatwerk transport door heel Nederland.

Micodo Transport is een logistieke dienstverlener uit Nijmegen. Zij biedt verschillende soorten transport en opslagruimte, aangevuld met value added services. De gespecialiseerde chauffeurs vervoeren onder meer medische goederen, documenten, pallets, pakketten en goederen voor de evenementenbranche.

Micodo streeft ernaar om de logistieke processen voortdurend efficiënter te maken. Daarbij houdt zij een scherp oog op milieuvriendelijkheid. De doelen mogen niet ten koste gaan van het milieu. Door de beladingsgraad zo hoog mogelijk te maken rijden de chauffeurs steeds milieubewuster. Ook het wagenpark van bestelwagens, bestelbussen en vrachtwagens voldoen aan de laatste normen en emissiestandaarden.

De value added services worden gewaardeerd. Micodo kan naar wens een complete backoffice opzetten, alsof we een afdeling zijn van de organisatie van de klant in kwestie. De planners maken afspraken met de klanten en regelen het verzendklaar maken, het transport, de technische ondersteuning en de retourregeling. Zo wordt er flink bespaard op tijd, opslagruimte en arbeidskosten, zonder dat het inzicht in orders en voorraad verdwijnt. Die blijven te allen tijde in te zien.

Ook dit jaar zal er weer een Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar zijn. Heb jij nu al ideeën over wie hiervoor genomineerd kunnen worden? Meld jouw kandidaat dan alvast aan door een mailtje te sturen naar: info@nijmeegsondernemervanhetjaar.nl.

 

Ter inspiratie nemen we je nog even mee terug naar de overige twee genomineerden van de laatste verkiezing:

EKI en De Papierfabriek

Eki streeft ernaar hét aanspreekpunt in de markt zijn voor schuim, rubber, celrubber en sponsrubber. EKI staat klaar voor alle nieuwe projecten: voor grote en voor kleine uitdagingen, voor technische vragen en voor het verder verfijnen van de gebruikte materialen.

EKI’s “zusje” Papierfabriek Nijmegen vulde de 45.000 m² aan industriële pracht die EKI over had na de verhuizing. Al snel klopte Red Bull aan om het grootste indoor BMX freestyle event ter wereld in deze ruimtes te houden. In no time werd de locatie bekend bij creatief ondernemend Nederland. Sindsdien zijn deze hallen het decor geweest van mooie concepten, waaronder het pop-up restaurant Proefdruk. Ook grote merken als Audi, Samsung, BNNVARA, Talpa en ONTHATASS hebben hun weg naar deze hallen al weten te vinden.

Beide bedrijven vallen op door hun sociaal ondernemerschap, hun hart voor de creatieve sector en oog voor duurzaamheid. Zo is het dak van het pand volledig voorzien zonnepanelen. Het zonnepark is de eerste in Nederland die daarmee laadpalen voor schepen voorziet van groene stroom.

Een andere bijzonderheid: via energieleverancier Vandebron kan iedereen in Nederland de groene stroom selecteren van onze hallen. Voor de buurwijk is zelfs een speciale prijs geregeld. Mooie initiatieven en goede energie gaat er uit van de eigenaren Bart van der Tol en Chantal Peters. Gezamenlijk maken ook zij een goede kans om Nijmeegs Ondernemer van het Jaar 2021 te worden.

De Nieuwe Winkel

We mogen de natuur best wat meer vertrouwen.

Experimenteren. Creëren. Onderzoeken en plezier maken. Ontdekken en Falen. De Nieuwe Winkel kookt voornamelijk met planten, omdat zij gelooft in botanische gastronomie. Eten wat je dichtbij vindt. In voedselbossen. Op natuurakkers. In ommuurde tuinen. Verrassend en verrassend lekker.

Bij De Nieuwe Winkel staat smaak voorop. Het is niet alleen belangrijk wát er op je bord ligt, maar ook wáár het vandaan komt.

We putten de aarde met z’n allen langzaam uit. Ons huidige systeem van consumeren is niet duurzaam, maar eindig. Bovendien bepaalt ons menu het landschap. Kijk maar naar de eindeloze velden met raaigras, snijbiet en suikermaïs: allemaal voer of hooi voor melkkoeien. Dat kan anders.

De Nieuwe Winkel kookt om de wereld beter te maken. Daarom gebruiken ze planten: botanische gastronomie. En wordt er gezocht naar toepassingen voor eetbare planten. Dat kunnen planten zijn die hier al eeuwen groeien, maar ook planten van verder weg. Zo voelen de Japanse berg asperge, de Chinese mahonie of de honingbes uit Siberië zich verrassend goed thuis in Nederland.

Als de natuur haar werk gedaan heeft, is het de beurt aan de verfijnde keuken. Er wordt geplukt. Geroken. Geproefd. Geanalyseerd. Gefermenteerd. Gekookt. Tot er iets op je bord ligt wat je verwondert en overdondert.

We danken alle Nijmeegse ondernemers die de moeite hebben genomen om een kandidaat voor te stellen. Heb jij een ondernemer op het oog waarvan jij vindt dat hij of zij in aanmerking zou moeten komen om Nijmeegs Ondernemer van het Jaar te worden? Voel je vrij om jouw kandidaat alvast aan te melden. Dan nemen we deze mee in de volgende ronde van de Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het jaar.

Onze sponsors