Hoofdsponsor : Rabobank Rijk van Nijmegen

In 2018 vindt de Verkiezing Nijmeegs Ondernemer van het Jaar voor de tiende keer plaats. Rabobank is hoofdsponsor van dit evenement. Voor sponsormogelijkheden verwijzen we u graag naar de pagina sponsoring. Voor meer informatie kunt u mailen naar het secretariaat van het Nijmeegs Ondernemerscafé: mail@nijmeegsondernemervanhetjaar.nl.

Een aandeel in uw regio

Actief in uw omgeving, samen met onze leden en klanten. Dat is Rabobank Rijk van Nijmegen.

Of u nu een bedrijf wilt starten of internationaal zaken doet, u kunt bij Rabobank Rijk van Nijmegen terecht voor diverse financiële oplossingen zoals betalen, sparen, financieren of het managen van uw risico’s.

Wat doet de Rabobank voor start-ups?

Steun voor frisse plannen en innovaties

Een vernieuwend idee kan de drijvende kracht zijn achter de economie of een impuls voor nieuwe werkgelegenheid. Daarom steunt de Rabobank beginnende ondernemers met haar kennis, geld en netwerk. Ook haalt de bank regelmatig inspiratie uit de frisse plannen van deze entrepreneurs voor de toekomst van het bankwezen.

De wensen en behoeften van klanten veranderen snel. Dat vraagt om voortdurende innovatie van producten en diensten. De Rabobank wil koploper zijn in de vernieuwing van haar eigen dienstverlening. Natuurlijk biedt de bank hiervoor volop ruimte aan innovatie binnen haar eigen organisatie. Maar we vinden het ook belangrijk om creatieve ontwikkelingen en trends buiten de bank op de voet te volgen – en te stimuleren. Dat doet de Rabobank op veel manieren.

Teckle groei-en innovatiedesk
Je hebt een innovatief bedrijf en je bent druk bezig met groeien. In welke levensfase je bedrijf zich ook bevindt, snelle groei brengt grote uitdagingen met zich mee. Teckle, de Rabo groei- en innovatiedesk helpt start-ups, scale-ups en snelle groeiers om de stap te maken naar het volgende niveau. Met onze eigen kennis én door het beschikbaar stellen van de kennis en het kapitaal van ons uitgebreide netwerk.

Rabo Frontier Ventures

De Rabobank heeft een speciaal investeringsfonds voor jonge en innovatieve bedrijven: Rabo Frontier Ventures (RFV). Dit fonds stelt 60 miljoen euro beschikbaar aan opkomende FinTech- en Food & Agri-technologie.

Het Innovatiefonds Rabobank

Start-ups kunnen doorgaans geen lening krijgen in hun opstartfase, omdat ze op dat moment nog geen bewezen resultaat en onvoldoende kasstroom hebben. Voor deze bedrijven is er het Innovatiefonds Rabobank – althans, als zij gericht zijn op de domeinen Circulaire Economie, Food, Renewables en/of Vitality.

Rabo Food en Agri Innovatiefonds

Investeren in kansrijke Food & Agri-start-ups in West-Europa en de Verenigde Staten. En dan vooral in de bedrijven die met hun innovatieve producten en diensten bijdragen aan wereldwijde voedselzekerheid – conform de Banking for Food-strategie van de Rabobank. Dat is de missie van het Rabo Food & Agri Innovatiefonds. Investeringen van dit fonds zijn gericht op langetermijnimpact en bestaan uit meer dan financiële ondersteuning. Ze omvatten ook volledige toegang tot de eigen Food & Agri-experts en -netwerken van de Rabobank.

Startupbootcamp

De Rabobank is partner van Startupbootcamp. In dit versnellingsprogramma krijgen start-ups uit diverse domeinen, zoals FinTech & CyberSecurity, toegang tot een internationaal netwerk van relevante partners, investeerders en mentoren. Zo kunnen zij zich al in enkele maanden enorm ontwikkelen. De Rabobank levert zo’n dertig ervaren en gepassioneerde mentoren die de innovatieve ondernemers coachen en adviseren over bijvoorbeeld financiering, marketing en strategische keuzes. Andersom bieden de start-ups ons kennis over nieuwe innovaties en technieken die de bancaire dienstverlening en processen kunnen verbeteren.

Wat doet de Rabobank op het gebied van internationaal ondersteunen?

Waar ter wereld u ook zaken wilt doen, wij bieden u internationale ondersteuning. De Rabobank is veertig jaar internationaal actief in inmiddels 120 landen. Wij beschikken over een wereldwijd kantorennetwerk, met onder andere twintig International Desks verspreid over zes continenten. Doet u zaken buiten Nederland, dan behoudt u één aanspreekpunt binnen uw eigen lokale Rabobank.

Wilt u meer weten over wat Rabobank Rijk van Nijmegen voor ondernemers kan betekenen? Kijk dan op onze website met tips, inspiratie en antwoorden speciaal voor ondernemers: https://www.rabobank.nl/bedrijven/ondernemen/